Woning2.1

Prachtplan in Woudenberg

Aan de noordrand van Woudenberg -  op de grens van de bebouwing en het groen van landgoed Geerestein - groeit een nieuwe parkachtige woonwijk. In een door water omzoomd gebied is ruimte gecreĆ«erd voor 28 bouwkavels. Het gehele Amaliapark zal bestaan uit vrije sectorwoningen. Hier krijgt u alle ruimte om de woning van uw leven te bouwen en te bewonen. 

Een belangrijk groen element in het plan is de licht gebogen centrale laan. Het groene karakter van de laan komt tot uitdrukking via de bomen langs de rijweg, gras in combinatie met graskeien ten behoeve van het parkeren, en de hagen op de erfgrenzen. Het bosje van Geerestein heeft een uniek ecosysteem, waarmee het water rond het park in verbinding staat, waardoor het water fluctueert.

De verkeerssituatie in het Amaliapark zal uiterst verkeersluw zijn. Het plan is straks voor auto's via twee toegangen vanaf de Nico Bergsteijnweg te bereiken. Voor fietsers en voetgangers komt een eigen toegang vanaf Ekris en de Nico Bergsteinweg. Hierdoor is het centrum snel te bereiken.

Bijzonder aan het plan is het bouwvoorschrift dat de woningen een maximale kaphoogte van 7,50 meter hebben. Dit lijkt op het eerste oog een beperking, maar zal in de praktijk leiden tot een unieke woonwijk met veel horizontaal perspectief en pricacy voor bewoners. Bovendien geeft het de wijk een landelijke uitstraling. Een aantal bouwkavels biedt mogelijkheden voor het onderkelderen van de woning, zodat de hoeveelheid leefruimte toeneemt.