Woning4.1

Woudenberg: levendig dorp in het groen

Rust, ruimte en veel natuurschoon. Dat kenschetst Woudenberg met zijn ruim 12.000 inwoners. Deze 'groene oase van rust' wil echter niet zeggen dat het dorp niet levendig is. Integedeel! Woudenberg heeft een hoog voorzieningenniveau, een zeer divers cultureel- en verenigingsleven en een rijke historie. 

Rondom het dorp ligt een uitgestrekt buitengebied met landerijen en agrarische bedrijven. Landgoed Den Treek-Henschoten telt vele honderden hectares vrij toegankelijk bos. Ronduit uniek is het Henschotermeer, een recreatiemeer in het bos met opvallend witte zandstranden. Na de Noorzeekust is dit meer één van de best bezochte stranden van Nederland.

De ligging op 10 kilometer afstand van middelgrote steden als Amersfoort, Zeist en Veenendaal is voor inwoners zeer aantrekkelijk. Deze plaatsen brengen een variatie aan culturele evenementen en shoppingmogelijkheden binnen handbereik.

De bereikbaarheid van Woudenberg met de auto is optimaal. De snelwegen A12 (3 km) en A28 (6 km) zorgen voor snelle verbindingen naar andere plaatsen in Nederland. Directe busverbindingen met Zeist, Veenendaal en Amersfoort zorgen voor een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.